DidácticaMARQ

 

DidácticaMARQ

 

05/12/2013

AL MARQ AMB BICI

Escrito a las 09:44

Comentarios: 0

Envia al MARQ Media
AL MARQ AMB BICI

El 20 de novembre van vindre des de l’IES Las Lomas d’Alacant uns trenta alumnes de 3r curs de l’ESO i 1r de Batxillerat.

Van elegir el taller d’Scriptorium, de l’edat mitjana. Ho van passar de meravella, van descobrir interessantíssimes coses de la nostra història medieval. Entre altres coses, van apreciar la importància de l’Antifonari, llibre del cristianisme que arreplega les antífones (formes musicals i litúrgiques) de tot l’any.

Després de la visita, ells mateixos van convertir-se en auténtics copistes i van escriure el seu nom imitant tipografia, disseny i elaboració pròpia d’aquesta época, en paper de pergamí i utilitzant plomes.

Fins aquí, el que és una de les nostres visites – taller habituals, oferides als estudiants de Primària, Secundària i Batxillerat.

Peró en aquesta ocasió, la visita va ser molt especial, perquè van arribar fins al museu amb bicicleta. Per primera vegada, un centre educatiu fa ús d’aquest mitjà de transport tan saludable i respectuós amb el medi ambient. Una experiència molt interessant i una iniciativa digna d’aplaudiment, que consisteix en una eixida cultural del centre amb no solament els beneficis que esdevé per als estudiants la visita a un museu arqueològic. A més a més, gaudint del trajecte d’una manera diferent, en una ciutat com és Alacant on la climatologia acompanya, i incloem, en la eixida, aspectes fonamentals en el valors educatius com poden ser mobilitat sostenible i educació vial.

També, alguns dels alumnes d’aquest centre van optar per vindre amb el tramvia d’Alacant, el TRAM, ja que tenim la sort de comptar amb una estació al costat del mateix museu que de fet s’anomena MARQ.
Molt bona iniciativa.

Des de’l MARQ convidem els qui puguen, que facen coses semblants.  http://bit.ly/IJJjnM

Comentarios

No hay comentarios

 

 

 

Escribe un comentario

Debes estar logado en el sistema para poder hacer comentarios.

 

Puedes logarte aquí si tienes una cuenta ya creada.

 

Si no tienes un usuario creado en nuestro sistema, puedes darte de alta aquí.

 

 

Autor

DidacticaMARQ

El Departamento de Didáctica del MARQ fue creado en 2005 y su objetivo es adpatar los contenidos del MARQ a todos nuestro visitantes. Dedicamos especial atención a la accesibilidad.

 

Sobre el blog

El blog desarrollará los contenidos de la Didáctica del museo.Podrás conocer el programa de actividades que el departamento desarrolla para el público en general.

 

Archivo del blog

 

2017 (7)

 

2016 (1)

 

2015 (2)

 

2014 (15)

 

2013 (23)

 

Sigue este blog

RSS del blog

 

Widget del blog

Generar un widget de este blog Llévate este blog a tu web

 

 

Entradas al museo

 

La tienda del museo

portada

blogs

fotos

vídeos

marq media

 

privacidad

condiciones de uso

marq

marq review

Club Llumiq

 

facebook

google +

twitter

marqTV

MARQ Alicante

Página diseñada y realizada por CREHAZ COMUNICACIÓN Y TECNOLOGÍA